dilluns, 8 d’agost del 2011

Barrancs: el Torrent Fondo

Aquestes vacances vaig tenir la sort de poder gaudir d'una jornada de barrancs amb el Juanma Lobo, expert en el tema i company de caps de setmana a la Vall de Lord.

Em va fer molta il.lusió poder baixar el Torrent Fondo, afluent de l'Aigua de Valls, situat a la magnífica zona de Pont Cabradís, d'obligada visita.

En algunes cartografies aquest barranc apareix com a Barranc de l'Infern o de Bonner, tot i que el nom correcte és Torrent Fondo.




L'accés el farem des de Sisquer i Sant Romà, deixant el cotxe a la presa que trobarem en arribar a l'Aigua de Valls. Per aproximar-nos al barranc  caminarem aigües amunt del Riu per l'entretingut camí de Pont Cabradís. Poc abans d'arribar al Torrent Fondo prendrem un corriol secundari a la dreta (marques de pintura) que s'enfila ràpidament fins enllaçar amb pistes forestals que amb 1hora 15 min ens deixaran a la pista de Bonner i a l'inici del Barranc de Cal Cul Estret.

Barranc de Cal Cul Estret
El Barranc de Cal Cul Estret és un afluent sec del Torrent Fondo. La principal dificultat són els seus rappels, alguns dels quals força verticals.


Arribant al Torrent Fondo ja sentim el soroll d'aigua, ara ve el tram més divertit. El barranc es va engorjant i en alguns punts també ens caldrà rappelar per superar els salts.



La vegetació és molt abundant i de dimensions espectaculars. Per acabar arribarem a la zona més engorjada, els foscos.




Per a més informació consulteu la Guia "Barrancs del Solsonès (Gorgs 2011)".
Cartografia: Editorial Alpina, "Vall de Lord-Port del Comte", 1/25.000

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una refrescant activitat! molt bones les fotos.

Marc Sanllehí ha dit...

Jaume, val la pena per visitar el lloc i combinar-ho amb una visita al Pont Cabradís.

Et felicito per les teves asecensions pirinenques. El Ramoung té molt bona pinta!