divendres, 9 de setembre del 2011

El Carlit i l'aresta NW

Feia dies que em mirava la guia de crestes al Pirineu del Pako Krestas. Buscava una cresta "a la meva mida". Tenia necessitat de fer un cim on no tot fos caminar, però alhora no em volia embolicar després dels meus anys d'inactivitat grimpaire.

L'escollida finalment va ser l'Aresta NW del Carlit. Ni el Marcel ni jo havíem fet el Carlit i ens va semblar que seria una manera elegant de pujar-hi.

L'inici de l'excursió és al final de la carretera d'accés a l'Estany de Lanós, on hi farem una altra nit "2seconds". 

Pujarem fent drecera per Font Viva i després enllaçarem amb el GR7, que no deixarem fins l'Estany de Lanós. Des d'aquí ens començarem a enfilar amb vistes al Carlit. Arribant a l'Estany dels Forats podrem veure clarament l'aresta que ens espera.


Estany dels Forats i l'Aresta NW al darrera
Des de l'Estany deixarem el camí i anirem a buscar l'evident inici de l'Aresta (fins aquí 3h aprox).

Arribant a l'inici de l'aresta
Començarem per una canal-xemeneia (IIº).  que ens farà guanyar molt desnivell ràpidament. De moment no necessitem la corda. Després farem caminant un tram de cresta fins un ressalt molt evident, més fàcil del que sembla a primer cop de vista. El superem per la dreta (IIIº si arriba...). El terreny és bo i tampoc ens cal encordar-nos.

Tram de IIIº

Arribant al Carlit
No ens n'adonem i gairebé som al cim. La grimpada de la cresta ha estat molt ràpida (1h).
Fugim ràpid del cim, és ple d'excursionistes que venen de Les Bulloses, ja no recordàvem que el Carlit és un dels clàssics del Pirineu català.

El descens el fem per l'aresta sud, cap el Coll dels Andorrans. Cal desgrimpar alguns trams (IIº) i el terreny és molt descompost, s'ha d'anar amb molt de compte.

Perillós descens al Coll dels Andorrans
Ens dirigim cap el Coll Roig, però en passar el coll dels Andorrans ens enganya un corriol que veiem a ma esquerra i acabem desgrimpant un difícil tram de IIIº, que finalment ens obliga a fer us de la corda.
De seguida el terreny esdevé molt fàcil. Baixarem pel coll més evident i una tartera ens transportarà ràpidament cap a zones més herboses. Sense massa camí continuarem baixant pel Bac de Coll Roig.

Baixada pel Coll Roig
Finalment enllaçarem amb el Camí dels Enginyers, bonic sender que ens durà fins el parquing.

En definitiva, una jornada de muntanya molt complerta, amb una cresta més assequible del previst.

Temps total: 9 hores
Desnivell aprox: 1650 m
Track: baixeu-lo aquí

Guia "Crestas pirenaicas. Pirineo Oriental" Autor: Pako Sanchez.

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Ep Marc! per fer temps que no grimpes, una bona excursió no? Jo el Carlit si que l'he pujat per+o per la normal de les Bulloses que és molt ferma travessant llacs encisadors, d'aquí que trobèssiu tanta gent.