diumenge, 30 d’octubre del 2011

Vilamala: Arantxa al País dels Sons Trobats (o gairebé...)

Fa temps que amb el Xavi hem parlat d'anar a escalar a Vilamala. Per mi és un lloc força conegut i poder-hi escalar em fa molta il·lusió. Per al Xavi suposarà escalar en un lloc nou però amb tota la màgia que té Vilamala.

La via que ens han recomenat és l'"Arantxa al País dels Sons Trobats", oberta pels kutrescaladors .




Boires matinals a Vilamala

Vista de la via des del Serrat Llarg

Recomano abans de fer la via perdre 10 minuts i baixar fins Els Encantats. Podreu observar-hi aquells misteriosos bastons encastats dins les coves, que no se sap gaire bé com hi poden haver anat a parar...

Els Encantats

Remuntem la canal d'accés a les vies però estranyament no hi trobem la fita que ens n'hauria de marcar l'inici. Veiem uns parabolts i amunt...La ressenya no ens acaba de quadrar i més tard descobrirem que es tracta de la via Indigneu-vos, que comença més a la dreta de l'Arantxa. A partir de la R1 continuarem per l'Arantxa, ja que la Indigneu-vos se'n va cap a l'esquerra.
La roca és prou bona i el temps també. La pau a Vilamala és absoluta, només un petit grup d'isards de sobte ens espanten amb una pluja de pedres. Sort que a ultima hora han saltat a l'altra banda del serrat...

Xavi fent el primer llarg de la "Indigneu-vos"

Primer llarg

Arribant a la darrera reunió

Darrera reunió

Tram final de la via

Els dos darrers llargs són els més bonics de la via i la paret es va fent més vertical. No ens n'adonem i ja som dalt, llàstima que no hagi durat una mica més!
Gràcies al Xavi per haver-me fet de guia i company de cordada un cop més. Esperem tornar-hi ben aviat!


"cordada històrica vallesana"

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ep Marc! Vilamala té màgia...quan vaig fer aquesta via no trobàvem l'inici i vàrem baixar, per equivocació, fins a les grutes penjades...Impresionant!!
al trobar les grutes vàrem recular i llavors fer la via, el darrer llarg prou vertical et posa les piles!!
Bé per la cordada Vallesana!!

Pietro ha dit...

Els meus mestres han tornat! felicitats!

Llorenç ha dit...

Amb aquest paratge i bona companyia la via es el que menys importa! i ara en aquesta època de l'any a d'estar guapa Vilamala!